. Pобочій час - 6 Марта 2014 - Відділ освіти Приазовської РДА
Відділ освіти Приазовської райдержадміністрації
Суббота, 20.04.2024, 11:39
ГлавнаяРегистрацияВход Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив записей

Главная » 2014 » Март » 6 » Pобочій час
10:10
Pобочій час


У К Р А Ї Н А


ПРИАЗОВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ


ВІДДІЛ ОСВІТИ


вул. Горького, 76, смт. Приазовське Запорізької обл., 72401, тел/факс (06133) 2-26-31, тел. 2-23-01

е-mail: priaz.rvo@mail.ru Код ЄДРПОУ 02136086


_____________№__________________

На № ________________від______________



Керівнику навчального закладу.


Відділ освіти Приазовської райдержадміністрації нагадує, що робочий час - це час, протягом якого працівник відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку та умов трудового договору повинен виконувати свої трудові обов`язки. Статтею 50 КЗпП визначено: нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 год. на тиждень. При цьому для окремих категорій працівників законодавством установлюється скорочена тривалість робочого часу (ст.51 КЗпП). До таких категорій працівників належать, зокрема, педагогічні працівники. Водночас для педагогічних працівників законодавством не визначена конкретна тривалість робочого часу на тиждень. Основу їх робочого часу становить педагогічне навантаження.

Педагогічне навантаження вчителя включає 18 навчальних годин протягом навчального тижня, які складають тарифну ставку, а також інші види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки (класне керівництво; перевірка зошитів; завідування майстернями, навчальними кабінетами). Педагогічне навантаження є нормованою частиною робочого часу педагогічного працівника, виконання якої регулюється розкладом уроків.

Робочий час працівників установ освіти включає не лише викладацьку (навчальну) роботу, а й іншу педагогічну діяльність, передбачену посадовими обов`язками та режимом робочого часу, а саме: підготовчу, виховну, методичну, організаційно-педагогічну та іншу роботу. Так, згідно з п. 21 Типових правил №455 у межах робочого дня педагогічні працівники закладу освіти повинні виконувати всі види навчально-методичної роботи відповідно до посади, навчального плану. Однак робочий час , що використовується на виконання такої роботи , жодним нормативним документом не нормовано.

Як зазначено в п. 21 Типових правил №455 , для працівників навчальних закладів установлюється п`ятиденний робочий тиждень із двома вихідними. При цьому тривалість щоденної роботи визначається правилами внутрішнього розпорядку або графіком змінності, які в обов`язковому порядку затверджуються керівником закладу освіти та погоджуються з профспілковим комітетом. (Також з урахуванням специфіки навчального закладу може встановлюватися і шестиденний робочий тиждень) А оскільки законодавством не встановлено чітких меж робочого часу педагогічних працівників, коло цих обов`язків, тривалість робочого тижня визначаються адміністрацією навчального закладу самостійно. Так, згідно зі ст. 52 КЗпП конкретна тривалість робочого тижня встановлюється власником або уповноваженим органом спільно з профспілковим комітетом за погодженням з місцевими органами виконавчої влади.

Робочий час педагогічного працівника повинен визначатись виходячи з обсягу його навчальних, методичних та організаційних обов`язків, відображених в індивідуальному робочому плані.

При цьому дні тижня, в які за розкладом занять у вчителя не передбачено проведення уроків, вихідними для нього не вважаються, оскільки протягом цього часу педагогічний працівник може залучатися до інших видів організаційно-педагогічної діяльності (лист Мінсоцполітики від 30.06.2011 р. № 212). У ці дні педагогічному працівнику можуть надаватись так звані методичні дні, коли працівник займається самоосвітою та роботою в методичному кабінеті. Умови роботи в методичний день установлюються Правилами внутрішнього трудового розпорядку навчального закладу, наказами керівника.

Відповідно до Типових правил внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти України від 20 грудня 1993 року № 455, працівники закладу освіти зобов`язані працювати сумлінно , виконувати навчальний режим, вимоги статуту закладу освіти і правила внутрішнього розпорядку, дотримуватись дисципліни праці.

Для контролю за дотриманням працівниками встановленого режиму робочого часу ведеться Табель обліку використання робочого часу за типовою формою П-5, затвердженою наказом № 489, яка застосовується з 01 січня 2009 року. Табель належить до первинної облікової документації та повинен зберігатися в установі 3 роки, як це передбачено позицією 315 Переліку № 41.

Табель заповнюється працівником , відповідальним за його ведення ,щодня впродовж місяця. Табельний облік робочого часу покладається на одного з працівників наказом керівника. Години роботи педагогічного працівника в Табелі повинні проставлятися згідно з розкладом занять.

Ведення табельного обліку робочого часу є обов`язковим.

Також нагадуємо, що Табель обліку робочого часу надається до централізованої бухгалтерії відділу освіти Приазовської РДА до 15 числа.



Начальник відділу освіти Л.І.Данильченко



Степанова

2-27-08





Просмотров: 680 | Добавил: Dmitry | Рейтинг: 1.0/1
Copyright MyCorp © 2024 Создать бесплатный сайт с uCoz