. Районне методичне об’єднання вчителів початкових класів. - 24 Октября 2013 - Відділ освіти Приазовської РДА
Відділ освіти Приазовської райдержадміністрації
Суббота, 20.04.2024, 01:27
ГлавнаяРегистрацияВход Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Главная » 2013 » Октябрь » 24 » Районне методичне об’єднання вчителів початкових класів.
08:48
Районне методичне об’єднання вчителів початкових класів.

2012 рік став особливим для  початкової школи, саме тоді  розпочався поступовий перехід на новий Державний стандарт, нові програми та нові підручники.

В районі  організовано роботу, щодо  підготовки педагогічних кадрів до роботи за оновленим Державним стандартом початкової загальної освіти.

З цією метою відділом освіти, молоді та спорту та районним методичним кабінетом було розроблено Програму підготовки вчителів початкових класів до реалізації нових навчальних програм . Дана програма об’єднує систему методичної та контрольно-аналітичної діяльності відділу освіти, районного методичного кабінету, районних та шкільних методичних об’єднань.

В цьому навчальному році за новим Держстандартом навчаються учні 1-х  та 2-х класів.

22 жовтня на базі Богданівського НВК відбулося виїзне засідання районного методичного об’єднання вчителів 2-х  класів, в роботі якого прийняли участь  22 вчителя з  19 шкіл району. Тема засідання: «Особливості ведення курсу «Літературне читання у 2-х класах».

Педагоги відвідали урок  літературного читання  у 2-класі,  який провела вчитель І категорії  Міхова Лариса Гаврилівна.  Тема уроку:  «В. Бианки  «Купание  медвежат»».

Урок  проведено на високому рівні.   Цінним на уроці було те, що вчитель оптимально визначила мету, конкретизувала завдання, добрала ефективні форми і методи навчання, які відповідають віковім особливостям та інтересам учнів. Матеріал поданий доступно, в цікавій формі, з використанням інноваційних технологій. Педагог вдало використовувала диференційований підхід, групові форми роботи.  На уроці  присутні побачили доброзичливе ставлення вчителя до учнів і учнів до вчителя.

Всі ці чинники сприяють підвищенню інтересу до навчання, збагаченню духовності дітей, прищеплюють любов до слова, вчать висловлювати власні думки, формують навички свідомого читання, розвивають пізнавальну активність і критичне мислення, виховують у дітей

шанобливе ставлення до природи.

В кінці уроку була проведена саморефлексія,  діти  оцінювали свою діяльність і досягнуті результати.

Після уроку було проведено «круглий стіл» під час якого педагоги  розглянули питання:

1.Нормативні документи:

- Державний стандарт початкової освіти;

- зміст програмового матеріалу;

- нові Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів;

- вимоги щодо ведення класного журналу.

2. З досвіду роботи вчителів:

а) Особливості організації уроків літературного читання, форми і прийоми роботи за новим підручником. Своїм досвідом роботи поділилися вчителі: Плачкова М.В., Н-Василівський НВК «Гармонія», Лященко Н.В., Надеждинський НВК).

3. Система тренувальних вправ.  Всі вчителі поділилися досвідом роботи з цього питання.

Наприкінці зустрічі вчителі 2-х класів шкіл району були запрошені на невеликий концерт, який підготували учні Богданівського НВК. Гостям були представлені  болгарські національні пісні і танці у виконанні танцювального колективу «Богданівські  перлі» та вокального колективу «Лаленце».

 

Методист РМК   Г.С.Воробйова


Просмотров: 906 | Добавил: voevoda | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024 Создать бесплатный сайт с uCoz