. РМО вчителів історії за темою: «Історія рідного краю. Національно – патріотичне виховання учнівської молоді на уроках історії» - 24 Октября 2013 - Відділ освіти Приазовської РДА
Відділ освіти Приазовської райдержадміністрації
Пятница, 19.04.2024, 21:05
ГлавнаяРегистрацияВход Приветствую Вас Гость | RSS

Меню сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Главная » 2013 » Октябрь » 24 » РМО вчителів історії за темою: «Історія рідного краю. Національно – патріотичне виховання учнівської молоді на уроках історії»
09:47
РМО вчителів історії за темою: «Історія рідного краю. Національно – патріотичне виховання учнівської молоді на уроках історії»

18 жовтня 2013 року в Дівнинській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулося районне методичне об'єднання вчителів історії за темою: «Історія рідного краю. Національно – патріотичне виховання учнівської молоді на уроках історії».


Керівник районного методичного об'єднання, вчитель історії Воскресенської ЗОШ Онуфрак Тамара Яківна, підкреслила  важливість і актуальність даного питання у навчанні та вихованні учнівської молоді.


Вчителі відвідали урок історії Авраменко Тетяни Костянтинівни в

9 класі: «Населення Запорізького краю другої половини XIX століття». Головною метою уроку вчитель ставив:

-         сформувати уявлення про наш край у другій половині XIX століття;

-         установити зв'язок між загальним розвитком українських земель та розвитком рідного краю;

-         охарактеризувати особливості духовного та суспільного життя жителів албанських сіл (Дівнинське, Георгіївка, Гамівка).


Досвідом своєї роботи з цього питання поділилася вчитель історії Ботієвської ЗОШ Загорська Лариса Іванівна.


Запрошували до своїх музеїв вчителі історії Нововасилівського нвк «Гармонія» Шевченко В.М та Степанівської Першої школи Ігнаткіна І.О.



Із захопленням пригадувала свою поїздку до Болгарії в цьому році вчитель історії Гірсівської ЗОШ Іванова Ольга Іванівна , бо її викладання історії рідного краю ведеться в багатонаціональному селі з болгарськими традиціями.


Емоційним ,щирим був виступ вчителя історії Приазовської ЗОШ №2 Луценко Олени Іванівни. Історія села Дунаївка не менш цікава, особисто її предками були молдавани.


Методист районного відділу освіти, молоді та спорту Воробйова Галина Сергіївна відмітила, що вчителі історії повинні брати участь в туристсько – краєзнавчій роботі і різноманітних конкурсах цього напрямку.


Виховна роботи в Дівнинській ЗОШ І-ІІІ ступенів ведеться  за програмою «Патріот». Педагог - організатор Кармеліта Ірина Станіславівна розповіла присутнім про реалізацію модуля –  «Військово - патріотичний». В його рамках організовано роботу фольклорного колективу «Лиштивички» («Ласточки»). Гостям було запропоновано епізоди з албанського фольклору.



Колектив Дівнинської ЗОШ І – ІІІ ступенів побажав вчителям історії району успіхів у 2013 – 2014 навчальному році:

Зібратися разом – це початок,

Триматися разом – це прогрес,

Працювати разом – це успіх.


 Методист РМК Новікова Л.О.




Просмотров: 1632 | Добавил: voevoda | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024 Создать бесплатный сайт с uCoz